Geurkaarsen & -stokjes

Isle of Skye Candle Company

Bij Isle of Skye Candle Company wordt alleen natuurlijke soja wax gebruikt die niet alleen goed is voor het milieu, maar in tegenstelling tot paraffinewas ook goed voor u! Onze unieke combinatie van wax en oliën is gemaakt om de langste en schoonste brandtijden te geven.

De lonten zijn speciaal ontwikkeld om de verbranding van onze kaarsen zo te optimaliseren dat er geen wax in uw glas achterblijft wanneer het tot de bodem is gebrand. Omdat de natuurlijke was die we gebruiken bij lagere temperaturen smelt geeft het een veel betere geurafgifte waardoor de geurstoffen niet te snel worden verbrand.

Met elke kaars die van begin tot eind handgemaakt wordt, bent u zeker van het beste kwaliteitsproduct, want eventuele gebreken worden opgemerkt door onze ijverige en betrokken medewerkers van Isle of Skye Candle Company.

In tegenstelling tot andere kaarsenfabrikanten, overdrijven we onze brandtijden niet! De tijd die we vermelden is het minimum, 99,9% van onze kaarsen branden nog veel langer.

Duurzaamheid

Een natuurproduct en schone verbranding. In tegenstelling tot parafine is soya wax geen chemisch product. De Soja bonen die worden gebruikt voor de productie zijn afkomstig uit de VS, voornamelijk Illinois, Iowa en Indiana. Er wordt geen gebruik gemaakt van Soja bonen uit Zuid-Amerika omdat zij soja bonen verbouwen op plekken waar ontbossing heeft plaatsgevonden. Ook op andere wijzen draagt Isle of Skye Candle Company bij aan het behoud van de natuur, zo doneert zij 1 pond voor ieder verkochte Scots Pine geurkaars aan Woodland Trust voor het herstel van het dennenbos bij Loch Arkaig.