Notitieboek Pocket Tartan Holyrood

€ 12,95

Notitieboek Pocket Tartan Holyrood

€ 12,95

Aantal

Een fantastisch notitieboek, bekleed met Black Watch tartan stof

Over de notebook

  • Geweven in het Verenigd Koninkrijk.
  • Notebook-pagina's en papieren componenten zijn gemaakt van 80 g / m² zuurvrij papier uit duurzame bossen.
  • Karton die in het bindproces worden gebruikt, is gemaakt van 100% gerecycleerd papier.
  • Kaft is gemaakt van echte Britse tartan-stof
  • Inclusief een verwijderbaar boekje over de geschiedenis van clan tartans en een bladwijzer die informatie geeft over de Tartan
  • 176 pagina's
  • Linkerkant blanco, rechterzijde belijnd
  • Paginaformaat bijgesneden: 14× 9 cm

Holyrood Tartan

De Holyrood-tartan is een mix van blauw, grijs en bruin met geel bezet.

De Holyrood Tartan werd in 1977 opgericht om samen te vallen met de viering van het zilveren jubileum van de kroning van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II (2 juni 1953). De sett is gebaseerd op Royal Stewart, maar met marineblauw als de overheersende kleur, en overchecks van bruin, lichtblauw, groen, goud en wit.

Holyrood is een gebied in Edinburgh, waar Holyrood Palace (ook wel het Palace of Holyroodhouse genoemd), de ruïnes van Holyrood Abbey, Holyrood Park en het Scottish Parliament liggen. Holyrood Palace is de officiële Schotse residentie van de koningin en bevindt zich in het Canongate-gebied aan de voet van de Royal Mile, de straat die zo genoemd wordt omdat het een mijl loopt tussen Holyrood Palace en Edinburgh Castle. De site was oorspronkelijk van een klooster gesticht door koning David I van Schotland in 1128. Hij koos deze plek om het te bouwen omdat hij zou hebben gezien een haily ruid (verengelst tot heilig rood), wat betekent heilig kruis, in de lucht over deze locatie. Hier werden veel van de koningen van Schotland gekroond, getrouwd of begraven. Het paleis zelf werd gebouwd in 1498, vervolgens zwaar beschadigd in 1544 door de graaf van Hertford's troepen en opnieuw een eeuw later door het leger van Cromwell en in de jaren 1670 gerestaureerd door Sir William Bruce op bevel van Charles II.

Het jaar van het Zilveren Jubileum van de Koningin werd gekenmerkt door vele vieringen, en Hare Majesteit maakte tochten over de Britse Eilanden en het Gemenebest om haar onderdanen te ontmoeten.

Elk jaar organiseert de Koningin "Holyrood Week" - gewoonlijk van eind juni tot begin juli - om de Schotse cultuur en prestaties te vieren, en inclusief een tuinfeest in het paleis van Holyroodhouse.