Wollen plaid in het voorjaar en zomer,--> zeker!!!!!

De tijd van warm onder een wollen deken kruipen bij het haardvuur is bijna voorbij. Maar ook in  het voorjaar, zomer en najaar is een wollen deken een goede aankoop. Het houdt je koel in de zomer en warm in de winter!

Er zijn heel veel voordelen van dit natuurlijke materiaal.

Van de lange lijst zijn dit enkele voorbeelden van wol:

Wol is natuurlijk en hernieuwbaar

Wol wordt beschouwd als een circulair weefsel, want zolang er gras is om op te grazen, zullen schapen hun vacht blijven laten groeien, waardoor het een hernieuwbare vezel wordt. En net als bij synthetische producten hoeft het bij de productie geen fossiele brandstoffen zoals olie te gebruiken, dus het is niet schadelijk voor de planeet.

Het is biologisch afbreekbaar.

Het is een volledig biologisch afbreekbaar product, wat betekent dat het geen impact op de aarde heeft. Andere niet-wollen (synthetische) dekens zullen nooit volledig biologisch afbreekbaar zijn en dragen bij aan de voortdurende vervuiling door microplastics.

Het is ademend

De vezels in wol vormen kleine luchtzakjes, waardoor het materiaal vocht kan absorberen en afgeven, waardoor het extreem ademend is. Het reageert ook met je lichaam! Het is een actieve vezel die je helpt je temperatuur en vocht te reguleren, waardoor je warm blijft in de winter en koel in de zomer.

Het is gemakkelijk schoon te maken

Omdat wol er oorspronkelijk is om het lichaam van de schapen tegen elementen te beschermen, heeft het een natuurlijk beschermende buitenlaag. Deze laag voorkomt dat vlekken worden geabsorbeerd, waardoor ze gemakkelijker te verwijderen zijn. De meeste wollen dekens kunnen in de wasmachine worden gewassen. Zie het waslabel voor instructies.

Het ziet er langer mooi uit

Wolvezels bestaan ​​uit eiwitten die van nature flexibel zijn, zodat het bestand is tegen vouwen en kreuken en weer in zijn natuurlijke vorm terugkeert. Tijdens het productieproces absorbeert de wol, in tegenstelling tot andere vezels, de kleurstof totdat deze volledig verzadigd is, zodat de kleuren langer mooi blijven.